Savjeti za bolju digitalnu komunikaciju u doba COVID19 – Savjet broj 2

Nemojte samo nestati bez objašnjenja, ostanite prisutni u digitalnom svijetu

Iako vam se možda baš sve promijenilo i nalazite se u niši gdje su česta ograničenja i zabrane važno je ostati uporan i prisutan u digitalnom svijetu. Pronalaziti nove strategije i načine poslovanja i ostvarivati kontinuirani kontakt s korisnicima.

U trenutku kada se sve mijenja i više ništa nije sigurno naša prva prirodna reakcija je povući sve svoje planirane budžete koji su bili namijenjeni za rast i razvoj i alocirati ih prema bazičnim i osnovnim funkcijama. Mogli bi reći da se nešto slično događa sa ljudskim tijelom u slučaju velikog stresa i kada imamo osjećaj da smo pod nekom vrstom napada ili nam je život i opstanak ugrožen.

Novi razvoj situacije pokazuje da su predikcije postale gotovo nemoguće i najvjerojatnije je da će takva situacija ostati još neko vrijeme, pa bi bilo mudro, napraviti reviziju ako već niste i napraviti prilagodbu poslovanja.

Što korisnici trenutno žele? Što im je potrebno? Koje su naše mogućnosti u ovoj novonastaloj situaciji. Postoji li neki novi prostor, smjer koji bi bilo vrijedno istražiti?

U komunikaciji sa korisnicima budite iskreni i jednostavni u prilagodbi situacije i alternativnim rješenjima koje ste osmislili. Svaki lojalan korisnik, razumjet će vašu situaciju i velika je šansa da će i dalje ostati vaš lojalan korisnik, upravo zbog vaše iskrenosti i napora koje ulažete da održite poslovanje i odnos s vašim korisnicima.

Vezano za savjet broj 1 istražite gdje su sada vaši korisnici, od kuda rade, jesu li promijenili navike, jezik i načine izražavanja, što ih zanima, kako im možete pomoći i olakšati sa svojom ponudom i proizvodima i uslugama cjelokupnu situaciju i rezultat sigurno neće izostati. Niti će ova situacija trajati vječno, a vaša prilagodba će vam sigurno donijeti nova vrijedna iskustva i znanje i potvrdu da ste i iz ove situacije izašli na pravi put.

Sretno!

Ukoliko vas zanimaju marketing, digitalna znanja i vještine, prijavite se na Digital Masterclass Proago Akademija u programu UMIJEĆE DIGITALNOG KOMUNICIRANJA i savladajte sva potrebna znanja i vještine kojima podižete razinu marketinga i marketinškog komuniciranja na novu razinu. Uz pomoć stečenih znanja i vještina, biti ćete jedinstveni i prepoznatljivi svojoj ciljnoj publici te bolje ostvarivati svoje poslovne ciljeve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)