Team Building

“Team Buildingom postižu se timski efekti”

Miljenko Bošković

Cijeli program je uglavnom orijentiran na Outdoor aktivnosti,  s ciljem lakšeg osvarenja definiranih timskih ciljeva! Naime, team building programi osim zabave i opuštanja trebaju sadržavati i neke konkretne zadatke kojima se postižu timski efekti.  U svakom slučaju ovo je jedan vrlo zabavan i poticajan program koji će sigurno ostaviti odličan dojam na sve sudionike.

Program je prilagođen različitoj dobi sudionika te u tom smislu nije pretjerano zahtjevan. Sve  aktivnosti odvijaju se pod stručnim vodstvom, a moderirane su da se postignu i poslovni efekti postizanja timske sinergije različitih karakternih osobina. 


Ciljevi programa

  • izgradnja međusobnog povjerenja
  • povećanje kohezije unutar tima
  • poboljšanje komunikacije unutar tima te među različitim timovima (sektorima) i pojedincima
  • zabava i opuštanje
  • upoznavanje među kolegama
  • smanjenje stresa

Dnevne aktivnosti

Radi stvaranja kohezije u grupama, prije svega u onima koje rade u značajnim stresnim uslovima kao što su upravljačke strukture a iz razloga stvaranja vještačkih stresnih okolnosti kojima se testiraju sposobnosti svakog pojedinca i praktično objašnjavaju prednosti rada u timu u ovakvim dugogodišnjim edukacijskim modelima obavezna je upotreba teambuilding-a.

Karakteristike Teambuilding-a su da su aktivnosti pomno odabrane i fokusirane na konkretne ciljeve koje tim ili organizacija žele postići. Nakon svake aktivnosti grupa diskutira o provedenoj aktivnosti kroz facilitiranu diskusiju, te pronalazi načine za uspješnije funkcioniranje. Budući da poznajemo principe učenja odraslih, aktivnosti i diskusije kreirane su na način da omogućavaju maksimalan transfer znanja na stvarne situacije u organizaciji.

Čitav teambuilding prate naši konzultanti u vidu facilitatora kojim imaju zadatak bilježiti sva ponašanja sudionika (pozitivna i negativna) i čije bilješke su osnov za naknadnu psihološku analizu svakog polaznika.

Grupa koja bi učestvovala u Teambuildingu bi trebala biti sastavljena od članova uprave, vodećih članova administracije, do ostalih polaznika edukacija.


Večernja aktivnost

“Mistery party” u stilu Agathe Christy. Večera je protekla mirno. Ali odjednom, netko je pronađen «mrtav». Okolnosti su vrlo čudne. Ubojica je među nama. Nitko ne smije napustiti prostoriju dok se ne razriješi ubojstvo. Neka i vaš tim isproba svoje detektivske sposobnosti u nekoj od naših intrigantnih priča. Igra je kreirana za sve sudionike i idealno se igra nakon večere. Mistery party završava sa licitacijom relikvija i proglašenjem pobjednika


Sve teme dizajnirane su za rad u okolini i unutar objekta, a odisat će pozitivnom, toplom i zabavnom atmosferom. Vježbe su dizajnirane i odabrane da se i u slučaju kiše mogu provesti i u zatvorenim prostorima.

Zabavne su i ležerne, a smisao je u pozadini cijelog procesa. Bitno je, naime izgraditi povezanost, komunikaciju i povjerenje, što kasnije rezultira boljom «atmosferom» u timu te tako i boljim rezultatima.

VAŽNA NAPOMENA: Potrebno ponjeti sportsku odjeću i obuću

Smještaj – po dogovoru sa naručiteljem


Izvor slike: Photo by Denniz Futalan from Pexels