Detaljnije o Saši

Glavni i odgovorni za PROAGO koncept s više od 20 godina trenerskog, konzultantskog i coaching iskustva, te omiljen među suradnicima i klijentima. Jednom rječju – direktor.

mr. sc. Saša Karlovčan

Inovator, vizionar i konceptualni mislilac s više od 20 godina iskustva kao visoko cijenjeni trener, coach, leader, savjetnik, strateški planer te kao potpora top i srednjem menadžmentu na područjima razvoja poslovanja i poslovnih sposobnosti u segmentima prodaje i menadžmenta. Kao jedan od glavnih pokretača razvoja poslovanja i poslovnih sposobnosti u Hrvatskoj i regiji Saša svojim radom omogućuje brojnim regionalnim i internacionalnim tvrtkama ostvarivanje većih profita i zadanih poslovnih ciljeva. Neumorno istražujući nove načine stvaranja uspješnog radnog okruženja kontinuirano razvija i prikuplja brojne alate i tehnike za uspješno treniranje menadžera i zaposlenika do ostvarenja njihovih punih potencijala. Sašino cjeloživotno obrazovanje i dalje traje. Diplomirao je u Zagrebu na fakultetu strojarstva i brodogradnje, a titulu magistra znanosti stječe na ekonomskom fakultetu. Sašina žudnja za znanjem kontinuirano nastavlja i usavršava se u svim europskim zemljama, Americi i Kanadi te postaje licencirani trener u mnogim područjima. Završava mnogobrojne specijalizirane treninge kao senior konzultant u Mercuri International-u, postaje certificirani trener za persolog profil osobnosti (DISC), završava NLP Trenerski – DVNLP/IN, postaje life, business, health i mental coach – ICI/IN, licencirani coach – Noble Manhattan Coaching Ltd, licencira se za razvoj menadžerskih vještina u Crestcom International, postaje ThetaHealing® praktičar i učitelj  – THInK®, praktičar Kvantne Harmonizacije – NLP & Coaching Academia, Magic Words® Coach – Institut “Besser-Siegmund”, trener Autogenog treninga po Schultzu – NLP & Coaching Academia, Hipno Practitioner – NLP & Coaching Academia, a posjeduje i ISQua licencu za vodećeg auditora za akreditaciju bolnica prema međunarodnom standardu AACI. Saša se i dalje razvija i nadograđuje te kako kaže, učit će dok je živ. Svoje prodajno iskustvo gradio je kao voditelj prodaje u Robert Bosch GmbH kompaniji, kao senior konzultant u Mercuri International-u, kao Country Market Manager u DNV (za 7 zemalja u regiji), regionalni direktor u NOBLE MANHATTAN COACHING LTD, a posljednjih 15 godina uspješno vodi i razvija Proago.

Sašina jasna vizija o važnosti svakog pojedinca u organizacijskom timu, njegov entuzijazam, želja i kontinuirani interes za stjecanjem novih znanja čine njegove edukacije, treninge i coachinge nezaboravne. Saša je prepoznat kao jedinstveni trener i autoritet na područjima leadershipa, coachinga, poslovnog razvoja, poboljšanja performansi i maksimiziranja poslovne izvrsnosti. Svojim jedinstvenim pristupom, prilagođenim i specifičnim programima, visoko razvijenim sposobnostima podučavanja te s dugogodišnjim iskustvom uspješno pomaže tvrtkama da ostvare svoj potpuni potencijal te grade dugoročne partnerske odnose s klijentima. Njegova sposobnost povezivanja i prepoznavanja potencijala u ljudima osigurala je Proagu kvalitetnu mrežu stručnih suradnika s kojima Saša surađuje na brojnim poljima i čini Proago tim fleksibilnijim, stručnijim i spremnim na mnoge nove izazove.

Sašu ćemo rijetko kada vidjeti u poslovnom odijelu, osim možda na formalnim sastancima, prije ćemo ga sresti negdje na motoru, kako juri na skijama u planinama ili istražuje morske dubine. Istraživanje novog, adrenalin, brzina i sloboda su epiteti koji Sašu najbolje opisuju jer glavni drive u Sašinom životu je strast za istraživanjem novih mogućnosti i vlastitih granica.


Službeno obrazovanje

 • Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
 • Ekonomski fakultet Zagreb
 • Fakultet organizacije i informatike

Certifikati

 • Mercuri International master akademija na svim područjima
 • Crestcom International
 • Det Norske Veritas Akademija
 • NLP & Coaching Akademiju
 • Besser-Siegmund Institut
 • Thetahealing Institute of Knowledge
 • Personality Factor Model ®
 • Exercitium (DISC)
 • NLP-Akademija
 • Volvo Training Center Goeteborg
 • DVNLP
 • Noble Manhattan Coaching
 • Hypnosis Coach, WHO