Detaljnije o Krešimiru

MS M.Eng. Krešimir Antonio Paliska

Kao jedan od vodećih stručnjaka iz upravljanja rizicima u Europi i Americi, čitav je svoj radni vijek posvetio proučavanju rizika i neželjenih događaja, te njihovog utjecaja na organizacije i poslovne sustave. Održao je veliki broj tečajeva iz područja upravljanja rizicima u Americi, Europi i Dalekom istoku. Polaznici ga opisuju kao predavača koji ih motivira i tjera na razmišljanje. Slobodno vrijeme provodi u teretani i na edukacijama iz fitnessa.

Stariji podpredsjednik i Izvršni direktor američkog akreditacijskog tijela AACI America LLC sa sjedištem u Hendersonvilleu, Sjeverna Karolina, SAD, jedne od globalno tri vodeće kuće u području akreditacije zdravstvenih ustanova. Ima više od 20 godina iskustva u akreditaciji bolnica, certifikaciji i upravljanju kvalitete, upravljanju rizicima i bolničkom managementu.

U svojoj karijeri bio je na više vodećih pozicija u korporaciji DNV, a jedan je od osnivača i prvi podpredsjednik Nordijske komore u Hrvatskoj. Posljednjih 10 godina bio je direktor DNV GL Healthcare-a za Europu i bliski istok. Za to vrijeme razvio je širok spektar vještina i znanja od operativnih do zakonskih kao i iskustvo u pronalaženju najboljih rješenja i proaktivnog zdravstvenog managementa. Iskustvo uključuje i rad s ministarstvima nadležnim za zdravstvo, međunarodnim organizacijama kao što su Svjetska zdravstvena organizacija, ISQua i profesionalnim udruženjima za kvalitetu i sigurnost pacijenata. Ima iskustvo više od 300 audita zdravstvenih ustanova u Europi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama. Punopravni je član ISQua Savjetodavne Komisije i Američkog društva za Kliničke rizike. Uža specijalnost su mu akreditacije bolnica i upravljanje rizicima. Od 1.1.2020. imenovan je Direktorom AACI Academy, IEEA akreditirane ustanove za edukaciju auditora akreditacije.

Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a titulu magistra znanosti stječe na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Pocjeduje diplomu MBA programa na sveučilištu St.Thomas, Minesota, SAD. I ISQua licencu za trenera za upravjanje rizicima. Saša je prepoznat kao jedinstven trener i prepoznatljiv autoritet na područjima leadershipa, coachinga, poslovnog razvoja, razvoja sposobnosti, eksponencijalnog poslovnog rasta, poboljšanja performansi te smanjenja poslovnog rizika i maksimiziranja poslovne izvrsnosti. Svojim jedinstvenim pristupom, prilagođenim i specifičnim programima, visoko razvijenim sposobnostima podučavanja te s dugogodišnjim iskustvom uspješno pomaže tvrtkama da ostvare svoj potpuni potencijal, ostvare i održavaju poslovni uspjeh te grade dugoročne partnerske odnose s klijentima.


Službeno obrazovanje

  • Tehnički fakultet Rijeka
  • Poslijediplomski studij – Medicinski fakultet Zagreb (Menadžment u zdravstvu)
  • MBA Univerity of St. Thomas

Certifikati

  • ISQua trenerska licenca za upravljanje rizicima
  • Licencirani je auditor za certifikaciju sustava prema normama ISO 9001, ISO 14001, EN 15224, SA 8000 i ISO 13485,
  • Vodeći auditor za akreditaciju bolnica prema međunarodnom standardu AACI.