Detaljnije o Ines

mag.ing.des.tex. Ines Katić Križmančić

Ines se od malih nogu voli “ igrati s krpicama“ pa je ta ljubav obilježila cijeli nejzin profesionalni put. Pošto su joj interesi bili širi, uz studij odjevnog dizajna na Tekstilno- tehnološkom fakultetu paralelno je studirala Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Svoje prvo profesionalno iskustvo vezano uz tekstil stječe u tvrtci Magma, nekoč poznatijoj po brendu Turbo limač, gdje započinje raditi kao dizajner dječje odjeće i voditelje proizvodnog pogona. Sa širenjem poslovanja tvrtke i  otvaranju bivše države prema svjetskom modnom tržištu preuzima cijeli odjel tekstila koji se sada proširuje s dječjeg na muški, ženski asortiman i modne dodatke. Tu joj se otvara mogućnost stjecanja velikog iskustvo i suradnje s etabliranim svjetskim brendovima. Uviđa kako funkcionira zapadni modni svijet i kako se grade brendovi. Radi kao buyer, decision maker i surađuje u izboru kolekcija poznatih svjetskih brendova. Svoj profesionalni razvoj  nastavlja „ putevima svile“ radeći u tvrtci Potomac, poznatijoj po modnoj marci Croata, i to na pozcijama selektora i dizajnera, gradeći i razvijajući vizualni identitet jednog od najprepoznatljivijih hrvatskih brendova. Osmišljava i razvija novu linije proizvoda košulje, svečani program, muška odijela i modne dodatke.  Tu se susreće sa svakodnevnim pitanjima klijenata „ Što i kako se odjenuti“? To ju inspirira za osmišljavanje edukativnih radionica na temu odijevanja sa željom da polaznicima pomogne u unapređenju njihovog personaliziranog stila odijevanja. U radionici ih vodi kroz niz praktičnih savjeta, sa željom da im osvijesti način na koji odjećom komuniciramo  te kako ju odabrati, prilagoditi stasu i pojedinoj prilici.

Ines ćete imati prilike sresti kako“ juri“ na svom oltimer biciklu, upisuje neki novi tečaj ili pregledava tkanine u nekim od obližnjih trgovina.

Zadnjih deset godina Ines ima iskustvo vođenja klastera koji je okupio hrvatske proizvođače tekstila i kožne galanterije, marketinske stručnjake i dizajnere. U dva navrata s konceptom „ Poslovno odijevanje“ je uspješno aplicira na projekte EU fondova. Dobitnica je brončanog certikikata za europske klastere izvrsnosti. Stalno unapređuje i dijeli svoje znanje i iskustvo. Sudjeluje sa svojim stručnim radovima na Međunarodnoj konferenciji Tekstilna znanost i gospodarstvo. Piše za stručni časopis Tekstil, a trenutno je suradnica na međunarodnom projektu Tempo „ Tekstilni materijali za povećanu udobnost u sportu“ u suradnji s Tekstilno- tehnološkim fakultetom podržanim od Hrvatske zaklade za znanost. Kroz svoju tvrtku izrađuje korporativne dezene i personalizirane poklone.

Dio sudjelovanja na edukacijama, konferencijama i stručnim skupovima:

1. Euro-Mediterranean Conference on Creativity, Innovation and IPR in Textile and Clothing Industry in the Euro-Mediterranean Area, Firenze, 10th anniversary of the Euro-Mediterranean dialogue on textile industry organised in co-operation with DG Enterprise and Industry, TAIEX and European University Institute 2014

2. U sklopu CENTRAMO projekta

2.1. U Poljskoj,  gradu Gdansku u periodu od 13.-15. studenog 2013. g.

2.2.U Mađarskoj, gradu Budimpešti u periodu od 16.-18. listopada 2013. g.

2.3. U Turskoj,  gradu Izmiru u periodu od 20.-22. studenog 2013. g.

3. 2nd Workshop of Priority Area 8 “Cluster Networking and Development Prospects in the Danube Region” 12th and 13th September 2013. Vukovar Priority Area 8 “To support competitiveness of enterprises including cluster development”

4. Mission for Growth, Wallonia, Belgioum, Reaching the Wallonoon market and its key players 2014

5. Meeting of the IV Workshop of Priority Area 8 “Cluster Networking and  Development Prospects in the Danube Region” Vukovar, Croatia , 12th and 13th December 2016


Službeno obrazovanje

  • Filozofski fakultet Zagreb
  • Tekstilno tehnološki fakultet, Zagreb

Certifikati

  • Mercuri International (Time managment, Poslovno pregovaranje, Prodajne vještine)
  • Visoko učilište Algebra
  • NLP- Practicion IANLP i Master IANLP, Miroras centar
  • Maxwell Stamp plc (Konsolidacija i razvoj klastera , Strateško planiranje i inovacije, Projekt menadžment, Marketing brendiranje )
  • IT and menagment – Auto CAD dizajner, Ivora