Uspjeh počinje na radnom mjestu!

Najbolje odijevene osobe u 2011.

Najbolje odijevene osobe u 2010.

Početak nove godine uobičajno je vrijeme osvrta na sva događanja u prošloj, a i vrijeme priprema raznih  zavjeta na temu – što promijeniti na bolje- u godini koja nastupa.

Ista pravila vrijede i u modnome svijetu, a kako se tko snašao, od poznatih Hrvatica i Hrvata,  na skliskom modnom terenu u prošloj 2010. godini?

Apsolutna kraljica visina Blanka Vlašić opetovala je svoje sportske uspjehe te zablistala i izvan terena u elegantim i pomalo ekstravagantnim toaletama koje u potpunosti odgovaraju njezinom  osobenom stilu na sportskim terenima. Sve je to zaokružila vratolomnim potpeticama svojih„ Made in Croatia“  cipela, potvrdivši još jednom, da brojčano mala nacija može, zna izraditi i osvojiti neslućene visine.

Veći iskorak, na bolje, vidljiv je i u stilu odijevanja naše premijerke Jadranke Kosor.

Napokon je netko shvatio da je stil odijevanja u politici, jedan od važnih vidova komunikacije. Premijerka je počela preoblikovati svoj vizualni izričaj usklađujući ga s političkom porukom koju želi poslati. Ujedno modeli njezinih kostima i haljina postali su puno primjereniji njezinome stasu.

Nadam se da neće proći još mnogo vremena, prije nego što naši političari shvate da je odijevanje javnih osoba posao kojim se u svijetu bave timovi stručnjaka.

Nakon dugih niz godina i naša javna televizija shvatila je da bi voditeljski par trebao biti koordiniran  stilski i koloritski te prilagođen tipu i temi emisije. Zato pohvale na izgledu voditeljskom paru Barbari Kolar i Dušku Čurlić i timu koji ih je i vizualno uskladio. Napokon netko brine kako naglasiti prednosti pojedinog stasa, a kako prikriti eventualn slabosti.

Svoju poslovnost i ozbiljnost jednog od najuspješnijih menadžera potvrdio je svojim outfitom i Emil Tedeski.  Njegov stil odijevanja takozvane poslovne klasika začinjen je decentim modnim detaljima ( ovratnicima košulja i dezenima kravatama ) i svrstava ga u jedne od najbolje odijevenih poslovnjaka.

Ines Katić Križmančić