Uspjeh počinje na radnom mjestu!

PROAGO – polaznici o nama

________________________________________________________________

Tijekom našeg višegodišnjeg rada, dobili smo mnoge pozitivne usmene i pismene komentare i pohvale naših polaznika treninga na raznim pozicijama, kao i menadžera uključenih u raznim projektima. Ovdje navodimo samo neke od utisaka koje smo dobili u posljednje vrijeme…

10.2013.

„Dragi Saša, vjerujem da je Vama ovo samo „još jedna od zahvala“ nakon vikenda u kojem ste motivirali novih 16 ljudi. Nadam se da ćete našu primiti u emociji iz koje dolazi: HVALA VAM PUNO NA VIKENDU ZA PAMĆENJE!

Baš moćno mijenjate svijet učeći o pozitivnim set-upima kojima možemo živjeti i biti – sretniji, zdraviji, svjesniji… Sjajan ste si posao izabrali za kojeg imate stav, talent i motivaciju!“

Žana Hinek
članica Uprave  |  Board member

Voditeljica prodaje i marketinga  |  Sales and marketing manager

_______________________________________________________________

10.2012.

„Radionica je izrazito interaktivna – od svakog sudionika traži potpuni angažman, dok voditelj preuzima ulogu više moderatora nego predavača. Praktične vježbe daju polaznicima jasne naputke kako primjeniti naučeno“,

Sanda Fuček Šanjić, Izvršna direktorica Sektora poslovanja sa stanovništvom Podravske banke

 

 

 

 

 

10.2012.

„Case studies i role playing su jako dobro osmišljeni jer simuliraju stvarnu poslovnu situaciju što je vrlo stimulativno i učinkovito“, Davor Ričković,, Network Development Volvo cars

 

 

 

 

 

10.2012.

„Proago trening pun je konkretnih i primjenjivih znanja, bez teorije i filozofiranja, fokusiran na ono što se može odmah primjeniti, a to je danas najvažnije“,

Vesna Đuričić, Rukovoditelj kadrovskih, pravnih i općih poslova,  Lipovica d.o.o.

 

 

 

 

 

 

30.11.2010.

Otvorena radionica „Odijevanje za uspjeh“, vođena profesionalnošću gđe. Ines Katić Križmančić iznova mi je potvrdila važnost sofisticiranog odijevanja u poslovnom okruženju. Istaknula bih ono što je mene dojmilo na radionici – predavačica je svojom stručnošću i iskustvom dizajnera te povjesničara umjetnosti oplemenila teoretski sadržaj radionice a praktični dio je potaknuo našu kreativnost u iznalaženju odjevnih rješenja za poslovne situacije.

Ako doista želimo poslovni i osobni uspjeh te živjeti izvrsnost, učinimo to kao znalac sa stilom i u odijevanju prilagođavajući ga raznim situacijama. Odijevanje je i dio osobne kulture, i time također gradimo sliku o sebi, šaljemo poruke jer odijelo ne čini čovjeka ali daje informacije o čovjeku. Kakvu ćemo poruku poslati ovisi isključivo o nama i kako mi sebe doživljavamo i kroz odijevanje.  Živimo u vizualnom svijetu i doista, jedno od esencijalnih elemenata prvog dojma je odijevanje jer imamo određena očekivanja u poslovnom okruženju i nesvjesno, na temelju odijevanja, prosuđujemo, donosimo odluke povjerenja ili nepovjerenja. Naravno, da su stručnost, znanje i vještine temelj profesionalca ali zašto bagatelizirati  potrebu za profesionalnim odijevanjem i oduzimati si startnu poziciju prvog dojma? Stručni savjet u odijevanju čini čuda jer mala promjena čini razliku koja osvaja.

Želim konzultantskoj kući Proago uspjeh u promicanju kulture odijevanja jer imaju odgovor i savjet za sve izazove skladnog i profesionalnog izgleda.

Renata Kokotović, dr. med.

pomoćnik direktora

Marketing lijekova RH

 

12.2010.

Od prvog kontakta sa gdin. Sasom Karlovcanom pa sve do zavrsetka seminara bila sam vrlo ugodno iznenadjena profesionalizmom i kvalitetom seminara.

Na samom seminaru bilo je puno korisnih savjeta kako za zenski tako i za muski dio a na temu poslovno odijevanje. Iako i sama radim u industriji mode od gdje. Krizmancic dobila sam vrijedne informacije  koje se ne mogu steci skolovanjem vec iskustvom i dugogodisnjim radom. Sve u svemu ocijena 5 plus.

Lana Anderson

Peek & Cloppenburg

Odjel dekoracije

 

22.09.2010.

Vi kao predavač ste izuzetni i umete da prenesete znanje koje je onda lako primeniti u praksi.

Mišljenja sam da je i nama i Uniqi u interesu da produžimo saradnju sa Vama.

Marica Tanurdžić,

Uniqa, Srbija

 

27. 06. 2010.

Postovani Sasa,

jako sam srecna da sam prisustvovala Vasim treninzima, jer sam postojece znanje osvezila i potvrdila i dobila nove alate za dogradnju i usavrsavanje u svom poslu na jedan sasvim originalan,zanimljiv i praktican nacin s Vase strane usmeren ka svima nama.

Bolje sam upoznala i sebe i svoj tim kroz Vase vezbice, shvatila  sta su moji najjaci kvaliteti u menadzerskom poslu, a sta jos treba da dogradjujem i razvijam.

Vasa originalnost, neposrednost i pozitivan stav su starim temama dale novu dimenziju, a novim izuzetnu vaznost, jednostavnu primenjivost i pragmaticnost.

Već nakon prvog dana,prvog treninga “Planiranje i praćenje prodaje”,znala sam da sam dobila izuzetno koristan alat u ruke i da je na meni da li ću ga pametno iskoristiti i  poboljšati kako prodajne rezultate tima,tako i lične potencijale  čineći prodajni proces efikasnijim.

Moj tim i  ja   smo ,koristeći alate koje nam je Saša Karlovčan dao ,stvorili jasnu sliku naše prodajne platforme i uradili kategorizaciju klijenata koristeći samo dva kriterijuma:njihov ukupni potencijal i naš udeo u tom potencijalu.

Svako od nas je nacrtao svoju prodajnu platformu i sam došao do zaključka šta u ovom trenutku hitno treba da čini : traži nove klijente,koristi cross selling,pojača aktivnost … Zajednički smo analizirali gde ćemo i kako poboljšati rezultate prodaje.Implementacija alata je u toku. Sad nam i veliki planovi izgledaju manje “strašno”.

Hvala Saši na vetru u ledja  i  entuzijazmu koji prenosi na nas, a mi na svoje timove.

Sa željom da još bude ovakvih treninga i ovakvih trenera!

Samo napred!

Nadam se da ce biti prilike da se jos koji put druzimo.

Sapiens homo omnia sea secum portat(Osim znanja ništa nam nije potrebno).

Jos jednom, hvala Vam puno.

Biljana Dinić

UNIQA osiguranje

Menadžer servisnog centra

Inđija

 

12. 05. 2010.

Poštovani,

Trening je u proveden u opuštenoj atmosferi što osobno smatram čimbenikom koji bitno doprinosi otvaranju sudionika – aktivnom sudjelovanju. Sam sadržaj “materije” je kroz male digresije i konkretne primjere učinjen pristupačnijim i shvatljivijim. Na kraju, osobno smatram da znanje koje je usvojeno na način da ono postaje dio osobnosti do te mjere da kvalitativno unaprjeđuje  percepciju ljudi, pojava, situacija i događaja na koje nailazimo te način na koji reagiramo na iste predstavlja doživotni kapital – Vi ste mi omogućili da steknem nova takva znanja i postanem bogatiji.

Antun Slatković

PBZ

 

12. svibnja, 2010.

Poštovani Saša,

Svakako si svestan toga da si vrhunski-tvoji treninzi su interesantni, dinamični, dobro pripremljeni i primenjljivi u praksi-komenterisaćemo efekte na sledećem viđenju.

Hvala što se toliko trudiš da i mi budemo uspešniji.

Prodaja ne poznaje geografske i nacionalne barijere, važno je da imamo jasan cilj.

Radujem se skorom viđenju i nastavku saradnje.

Marko Maršić

UNIQA osiguranje a.d.o.

Menadžer servisnog centra

Direktna prodaja

Sremska Mitrovica, Srbija

 

12. 05. 2010.

Poštovani,

ovom prilikom želim da pohvalim ceo Vaš tim koji nam je kao menadžerima omogućo edukaciju kroz Uniqa akademiju.

Moje mišljenje, je pozitivno iz razloga što su teme koje su odabrane (planiranje i praćenje prodaje i uspešni sistemi upravljanja prodajom)  već sad  inplementirane, prihvaćene iprimenjene u praksi.

Mislim da Saša Karlovčan kao predavač zaslužuje sve pohvale kako zbog izuzetne pripremljenosti za predavanja tako i zbog načina samog pristupa, prezentacije i metodologije načina rada.

Ume da prenese pozitivnu energiju i da primerima iz svakodnevnog rada doprinese da shvatimo gde je naše mesto i šta treba poduzeti da bi se podstakla prodaja.

Po meni jako bitno što je uspeo da postigne je da menadžeri  shvate:

-koji su im propusti u dosadašnjem načinu rada,

-da vrše detaljniji uvid u ono šta njihovi saradnici i kako rade,

-da nauče pregovarati sa različitim tipovima klijenata

-da prave platforme kako lične, tako i da njihovi saradnici to primenjuju u praksi

-i što je najbitnije sve što naučimo treba odmah primeniti u praksi.

Mišljenja sam da su I teme ovog puta pravi pogodak za grupu kojoj se prezentuju.

Saša Karlovčan je predavač koga mislim da treba što više uključiti u predavanja, jer posle njega će teško neki predavač doći do izražaja.

Srdačan pozdrav za celu Vašu ekipu, a poseban pozdrav za Sašu Karlovčana – IZUZETNOG PREDAVAČ

Marica Tanurdžić

UNIQA osiguranje

Menadžer prodaje Servisnog centra

Sombor

 

12. 05. 2010.

Poštovani Saša,

i sami znate “bez dobrog trenera nema ni dobrog tima”.

Vaš duh, entuzijazam, znanje i iskustvo su mi od neprocenjivog značaja, kako u ličnom usavršavanju, tako i u postizanju rezultata koje kompanija očekuje od mene.

Hvala Vam puno na lepim rečima i radujem se sledećem Vašem treningu (zaista se razlikuje od drugih).

Hvala,

Rade Zečević

UNIQA osiguranje

Menadžer prodaje Servisnog centra

Beograd

 

11. 05. 2010.

Postovani,

zelim da Vam se zahvalim na iscrpnom i vrlo zanimljivom predavanju koje je mnogo poucno i vrlo prihvatljivo. Ja sam odmah u ponedeljak krenula sa implementacijom sa predavanja (platforma, kljucni kupci, postavljanja pitanja).

Hvala Vam jos jednom, jer ste mi ulili samopouzdanje u teskim vremenima i pokazali DA JE SVE MOGUCE.!!!

Savka Maksimović

UNIQA osiguranje

Menadžer prodaje Servisnog centra

Loznica

 

28. 04. 2010.

„Poštovani Saša,

čestitke još jednom i hvala na zanimljivom, korisnom i zabavnom modulu. Bilo je stvarno genijalno i veselo.“

Branka Lučić

Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb

 

23. 04. 2010.

Poštovani Saša,

prije svega moram izraziti zadovoljstvo i čast što sam prisustvovala modula Kreativno upravljanje promjenama u prezentaciji osobe s izuzetnim obrazovanjem i kompetencijama. U Vama sam prepoznala jednostavnu, vrlo pristupačnu i otvorenu osobu te vrhunskog znalca s izuzetnim edukacijskim sposobnostima što me jako dojmilo kroz pristup i način prezentacije materije od izuzetne važnosti za polaznike. Prvi put sam osjetila izostanak stava “ja predavač a vi polaznici”. Svidjela mi se opuštena atmosfera uz jasne, precizne i spontane primjere i zadatke iz života – privatnog i poslovnog. Osobno me je modul inicirao na dodatno razmišljanje o promjenama koje se događaju svuda oko nas. Odlično!

Srdačan pozdrav!

Darija Stanić, glavni revizor u Sektoru unutarnje revizije

Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb

 

04.2012.

Zadovoljan sam u svakom pogledu programom edukacije za Voditelja prodaje, jer je u relativno kratkom vremenskom razdoblju pružio temeljna znanja za uspješni prodajni proces, ali isto tako i o učinkovitom načinu ponašanja i nastupa pred potencijalnim kupcem, kao i o tehnikama i vještinama kako ih poboljšati. Zahvalan sam posebno stručnim i profesionalnim predavačima dr.sc. Jasminki Samardžija i mr.sc. Saši Karlovčan na ugodnom, nezaboravnom druženju.

Said Miljković, dipl. ing.

Pliva

 

04.2010.

Ugodna i zanimljiva predavanja moju su pažnju usmjerila na ovaj tečaj koji će mi ostati u sjećanju po stručnom i profesionalnom pristupu predavača. Nadam se da će se suradnja nastaviti i učiniti pomake prema boljem pristupu prema radu, znanju i komunikaciji. Vjerujem da ću nakon ovoga iskustva postati bolji, zanimljiviji i učinkovitiji, tj, nadam se boljem životu.

Željko Cvetko

Pliva

 

23.03.2010.

Hvala na prezentaciji i odličnom predavanju. Ovo je jedno od retkih predavanja koje mi je držalo pažnju tokom celog dana, zahvaljujući odličnoj interpretaciji i načinu prezentovanja osnovne  teme. Odamah se vidi razlika u pristupu, u odnosu na dosadašnja predavanja. Na šta sam u stvari mislio; predavanje je jasno, tačno, bez puno filozofije, sa puno primera iz prakse. Ovo nazivam inženjerskim pristupom i meni ovakav način najviše i odgovara (a i mislim da je najbolji).

Dragan Vignjević
Direktor filijale
Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd

 

22.03.2010.

Možda najbolji komentar koji bih imao na protekli trening je da je ovo jedan od retkih treninga koji bih zbilja sa radošću nastavio na jagnjetini, a ne u bekstvu kući glavom bez obzira…pretpostavljam da ovo nije baš prikladan tekst za stavljanje na site, te u nastavku I par malo “ozbiljnijih” rečenica.

Trening sproveden u Beogradu je bio pravo malo savršenstvo, nepretenciozan, stručan, a istovremeno veoma, veoma zanimljiv. Objašnjavajući nam jednostavnim rečima kompleksnu materiju o prodaji I njenom praćenju uživanje je bilo potpuno. Iskreno, pored dobrog materijala za trening, interesantnih case study-ja … centralna je ipak bila uloga trenera koji je uspeo ovim treningom da nas “natera” da svaki naredni susret iščekujemo s nestrpljenjem.

Bravo!

Pozdrav iz Novog Sada!

Mr Nemanja Dinić

Rukovodilac službe eksterne prodaje

Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd

Novi Sad – Serbia

 

22.03.2010.

mislim da ste treningu dali dovoljno energije koja (po meni), sa (potrebnom) promenom ritma tokom čitavog treninga, isti čini originalnim, drži pažnju na vrlo viskom nivou, a prezentirane stvari upečatljivim i veoma značajnim.

Nebojša Bošković

Direktor filijale Niš

Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd

Vienna Insurance Group

Niš

 

01.03.2010.

„Predvidjen  i planiran materijal na NAŠEM seminaru u toku januara i februara  meseca ste fenomenalno prezentovali. Tema je bila privlacna iz razloga što je u pitanju materija koju svakodnevno primenjujem u radu sa klijentima  ali je moja obaveza i da moji agenti isto tako budu uspešni u  animiranju svojih klijenata. Predavanja su vam  stručna, zanimljiva, i ODMAH PRIMENJIVA. Niz elemenata sam odmah primenila u svom radu sa ljudima. Ono što je meni licno bitno je činjenica da ste svo  vreme uspeli ODRŽATI ISTI NIVO PAŽNJE. Kako Vam je to uspelo, nisam odgonetnula do kraja.

HVALA MNOGO.

Puno pozdrava iz Sombora.

Biserka Bekvalac

Rukovodilac Ekspoziture Sombor

Vienna Insurance Group

 

23.02.2010.

„Meni je ovaj modul „Kreativno upravljanje promjenama“ bio super. Stvarno najbolji do sada na PBZ Poslovnoj školi. Opušten, zabavan i jako važno vrlo,vrlo korisno. S obzirom da sam inače vrlo kritična, baš ste me razoružali. Nadam se da će i ubuduće predavanja biti tipa ovoga. Super mi je bilo sve  tema, način rada, predavač. Samo tako dalje.

Pozdrav.“

Mirela Kolak
osobni bankar
Poslovnica 119 Sesvete

___________________________________________________________________

11.02.2010.

„Zahvaljujem na predavanju, inspirativno i nadahnuto, lijep pozdrav Vama i ekipi.“

Andrea Rački, vlasnica, T.O. RAČKI I KĆERI

____________________________________________________________________________

04.02.2010.

„Poštovani Saša,

Zelim još jednom da izrazim zadovoljstvo što sam prisustvovala Vašem seminaru. Bila sam na seminarima sa sličnom temom, a ono što me je sada fasciniralo je Vaša lakoća prenosa informacija, neposrednost i dinamika. Mislim da su mi tek sada ,,legle,, mnoge veštine prodajnog razgovora. Zadovoljstvo je slušati mladog i perspektivnog trenera a nadasve izuzetno edukovanog.

Do sledećeg vidjenja, srdačno Vas pozdravljam!“

Bojana Subotić
Rukovodilac Ekspoziture Temerin
Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd Vienna Insurance Group