Uspjeh počinje na radnom mjestu!

‘Žene i radno mjesto’

Pokazuju to rezultati istraživanja, koje su u siječnju, na uzorku od 309 poslovnih ljudi, proveli mjesečnik Poslovni savjetnik i konzultantska tvrtka Proago. Većini hrvatskih poslovnih ljudi, doduše, svjedeno je tko im je šef.

Naime, gotovo dvije trećine njih na pitanje tko su bolji šefovi odgovara da to ovisi o osobi. Ipak, među onima koji su morali izabrati odgovarajući na to pitanje, premoćna bi većina za šefa htjela imati muškarca.

Patrijarhalni mentalitetSlično je i s odgovorom na pitanje jesu li žene bolji šefovi od muškaraca. Gotovo polovina ispitanika nije mogla dati odgovor na to pitanje, a među onima koji su odgovorili dvostruko više njih smatra da su muškarci bolji šefovi od žena. Na pitanje bi li radije za šefa imali muškarca ili ženu, gotovo dvije trećine hrvatskih ispitanika kaže da im je svejedno, a među onima koji su se opredijelili – čak trostruko više ih bira muškarce, nego žene.

Znanstvena istraživanja i praksa u SAD-u i drugim razvijenim zemljama pokazuju da su žene bolji menadžeri od muškaraca. No, hrvatska je praksa i u tome drukčija od svjetske, što se dijelom može objasniti i dominirajućim patrijarhalnim mentalitetom – kaže Sandra Mihelčić, glavna urednica i direktorica Poslovnog savjetnika.

Emotivno inteligentne

Da Hrvati za rukovodeću poziciju u društvu i dalje smatraju najbitnijom odlikom autoritarnost osobe, govori i podatak da 65 posto ispitanika smatra kako šefovi moraju imati autoritet te da ih zaposlenici moraju poštovati.

Unatoč tome, žene na šefovskim pozicijama ne prolaze loše.

Većina ispitanika, naime, smatra da one imaju veliku emotivnu inteligenciju, kao i da su taktične i da se dobro snalaze u međuljudskim odnosima.