Uspjeh počinje na radnom mjestu!

WINGWAVE ® COACHING

Što je wingwave coaching?

Nova, efikasna metoda coachinga

Poznato je da naš mozak tijekom sna „procesira“ sve što smo proživjeli tijekom dana, no ako je neka situacija za nas bila previše stresna, mozak ne uspijeva dovršiti taj samoiscjeljujući proces i u nama ostaje bolni trag proživljenog stresa. Zbog toga nam se vraćaju stare neugodne slike i osjećaji, a nastaju i novi, koji nas koče u korištenju svih naših potencijala. Metoda wingwave coaching, osnivačice Core Besser-Siegmund, iznimno je djelotvorna metoda rada na sebi, koja svoj uspjeh zahvaljuje nevjerojatnim rezultatima rješavanja strahova, blokada, trauma, zapravo svega što nas ograničava na putu do uspjeha.

Metodom je moguće raditi na bilo kojoj vrsti stresnog događaja, ali i samo ojačati ugodne osjećaje ili potencijale koje već posjedujemo. Kao i teorija o snazi utjecaja zamaha leptirovih krila po kojoj je wingwave dobio ime, ova metoda omogućava velike promjene u jačanju samopouzdanja, ostvarenju ciljeva te održavanju pozitivnih osjećaja.

Postupci koji se koriste u wingwave coachingu:

  1. bilateralna stimulacija moždanih hemisfera:  klijent slijedi pokrete ruke koje pred njim izvodi coach na način da brzo pokreće oči u lijevo i u desno čime mozak obrađuje tematizirane osjećaje koje zbog stresnog uzroka nije obradio prirodnim putem tijekom sna. Tehnika ima trenutačni učinak.
  2. neurolingvističko programiranje (NLP): u wingwaveu se koriste neke vrlo korisne tehnike iz NLP-a kao što su promjena submodaliteta (promjena načina na koji vidimo, čujemo, osjećamo u nekoj situaciji), sidrenje (usađivanje pozitivnog osjećaja kako bi se tijekom caochinga osjećali sigurnima )…
  3. kineziološki test (O Ring test) – test reakcije mišića pri čemu mišić kod stresnog i negativnog osjećaja slabi, a kod pozitivnog jača, a koristi se za određivanje vrste osjećaja, razdoblja u kojem je isti nastao te intenziteta istoga.

Wingwave za managere manageri ga koriste za obradu posljedica stresnih situacija, jačanje samopouzdanja, povećanje emocionalne fleksibilnosti i mnoge druge svrhe.

Sportaši – koriste za uklanjanje mentalnih barijera i blokada i rad na većoj učinkovitosti.

Umjetnici wingwave coachingom povećavaju kreativnost i uklanjaju tremu.